9.2.2007

FEA lisäys

Ohjelmassa käytetään yleensä väriskaalaa jossa vaaleanpunainen on maksimi puristus, ja punainen on maksimi veto, mutta voimien skaalasta tulee vähän hämärä ja sitä on vaikea tulkita. Löysin juuri valikot mistä värejä voi muuttaa että kuvista tulee helpommin luettavia.
Edellisissä kuvissa esim. punainen väri ja sininen on voinut edustaa samanlaista voimaa, mutta eri suuntiin, tässä kuvassa käytetään voiman absoluuttista arvoa, eli voimat ovat aina positiivisia.Kuva näyttää mitä kautta voimat kulkevat, kuvassa vain veto/puristus voimat, ei vääntöä (joka on tärkeä tekijä). Tässä kuvassa ei putkien paksuuksilla tai materiaaleilla ole väliä, näkee vain mitä kautta voimaa menee, ja miten paljon. Turvakaaren kohdalla ei näy värivaihteluita, eli kaari saa aikaan sen että voimat jakautuvat tasaisemmin.

Kovimmilla ovat R putken (konetilan poikkituen) vieressä olevat putket konetilan oikealla puolella. R putken tuoma kolmio tuntuu jäykistävän runkoa edestä, ja se tuntuu ottavan aika paljon rasitusta pois vasemmalta puolelta, jotenkin kun noita R putkia kun saisi kaksi... Myös kardaanitunnelin oikea alaputkisto rasittuu tämän myötä, mutta sen ei pitäisi olla ongelma kunhan saan pohjalevyn mukaan malliin.

Ei kommentteja: