15.1.2009

Etutukivarret teon alla, taka-akselin kiinnikkeet tehty ja syylarin ihmettelyä

Jäähdytin katsottuna nokkakappaleen läpi. Letkut joutuivat kulkemaan etupuolelta koska letkulähdöt eivät sopineet kun jäähdytin oli toisinpäin. Jäähdytin pitää tiivistää ettei ilma karkaa sen ohitse.

Takasatulan kiinnike. Tällä kertaa kiinnike on satulan sisäpuolella ettei tarvitse tehdä kahta erityyppistä kiinnikettä. Toisella puolella taka-akselin muoto on neliö kun taas toisella pyöreä. Siirtämällä kiinnikkeitä sisemmäs saatiin kummatkin kiinnikkeet akselin pyöreään osaan.

Taka-akseliin on myös laitettu uudet 146mm reikävälillä olevat jousituksen kiinnikkeet "vanhojen" 110mm kiinnikkeiden sijaan. Akseli on Markun vanha.

Etuakseliston mitoitus, mittailemassa auton kokonaisleveyttä.
Jousituksen ulkonivelinä on Transitin raidetangon päitä. Ylänivel on 18mm kierteellä ja alanivel 20mm kierteellä, muuten nivelet ovat samat.
Alatukivarren pitkä mutteri tuli Helsingin ruuvihankinnalta, jolta saatiin taas erinomaista palvelua. Mutteri on M20x1,5mm ja n. 30mm pitkä. Ylätukivarren cambersäätö on ebaysta.

Tukivarsijigi. Päätettiin uhrata kolme jousituksen kiinnikettä jigiin. Samassa jigissä tulee myös olemaan ylätukivarsi, sen ulkopäätä ei ole vielä asemoitu jigiin. Alatukivarsi on symmetrinen, eli sama tukivarsi sopii vasemmalle ja oikealle puolelle.

Ensimmäinen etutukivarsi teon alla. Tukivarsien sisäpäät hitsattu kiinni ja odotellaan että ne jäähtyy. Kuvasta puuttuu jigin ulkopään hitsausreikä että tukivarren saa hitsattua kummaltakin puolelta yhdellä kiinnityksellä.

Tukivarren sovitusta autoon. Putket on löydetty joskus aikoinaan roskalavalta, siksi niissä on pari hitsisaumaa per putki. Olivat juuri sopivankokoisia aihioita alatukivarsiksi. Seuraavaksi ylätukivarsien kimppuun...

Ei kommentteja: