21.8.2008

Valmistelut Ahveniston kisaa varten, maalausta, tiedonkeruulaitteiston ja videokameran asennus

Locostille piti hiukan tehdä hienosäätöä edellisen kisan jälkeen. Vaihdekeppi petti taas, ja perään tuli pieni kolhu yhteenajossa subaruproton kanssa. Vaihdekeepin korjaus oli helppo, vaihdoin uudentyyppisen nivelen kokoajan rikkoontuvan tilalle. Perän vahingot vaativat taas vähän enemmän työtä. "Tavaratilan" alumiinilevy piti oikoa ja kitata sileäksi ja oikea takalokari korjata. Onneksi oli toinen rikkinäinen lokari viimevuoden ahveniston kisan jäljiltä, niin siitä oli mukava ottaa korjauspala joka liimattiin kiinni. Tämän jälkeen locost piti tietenkin maalata.


Sain myös vihdoin tiedonkeruun ja incar kameran asennettua locostiin.

Tiedonkeruu, Race Technology DL1. Tällä hetkellä laitteeseen on vain kytketty virta, eli se kerää tietoa nopeudesta radan eri kohdista ja laskee kierrosajan GPS antennin kautta. Laitteessa on myös sisäänrakennetut kiihtyvyysanturit, eli näkee myös G-voimat radan eri kohdissa. En uskaltanut vielä kytkeä kierroslukua perehtymättä laitteeseen tarkemmin kun pelkäsin käräyttäväni sen. Tiedonkeruuyksikkö on kiinnitetty tarranauhalla kardaanitunnelin päälle etteivät kiihtyvyysanturit mittaa turhaan moottorin värinöitä.

Videokuvausta hoitaa vanha uskollinen miniDV kamera johon on kytketty kynäkamera. Kynäkamera on laitettu pääkaareen kakspuolisella teipillä ja sähköteipillä. Tallennusyksikkö on laitettu vedenpitävään pieneen kameralaukkuun. Kuvakulma on kynäkameralla todella laaja, eli näkee myös mitä sivuilla tapahtuu ja pitäisi pystyä kuvaamaan myös sadekelillä rikkomatta laitteistoa.

Ei kommentteja: