15.7.2008

Kemoran osakilpailu 2008

Päästiin paikalle sopivasti ennen aika-ajoja. Aika-ajoissa sain ajettua hyvin kierroksia ja aikakin kehittyi oikeaan suuntaan. Sain ruudun 12 lauantain lähtöön.

Lähtö olikin sitten komediaa oikein suurella Koolla. Minähän en ole ajanut Locostilla mitään muuta kuin 3 kisaviikonlopun ajot. Yhtään harjoitus sessiota ei ole takana. Naurettavaa tietenkin, mutta aikaa ei yksinkertaisesti 3 pienen ipanan isällä ole ollut. Edellinen pohjustus vaan sitä varten, että joka ikinen kilpailulähtö viime lauantai mukaan lukien on kulkenut samalla kaavalla. Auto joko sammuu tai muuten nyykähtää lähdössä. Yritin saada auton vapaalle lähtöruudukkoon, no ei onnistunut. Auto oli kakkos vaihteella ja kun neppasin kytkimen ylös, joutui kone johonkin ihme tilaan jossa se vaan rupelsi, eikä kierrokset noussut. Sammutin auton ja yritin uudestaan, ei mitään uutta, auto lähti käyntiin, mutta ei kerännyt kierroksia. Rupesin jo katselemaan taustapeilistä että joko ukot tulee kierroksella ohi. No, lähtihän se sitten lopulta. Sain porukkaa ihan hyvin kiinni, ja ehkä siitä innostuneena yritin ehkä vähän liikaakin, pyörähdin S mutkassa. Noh, raivona vaan takaisin radalle, ja samassa kohdassa omista hiekoista mutka pitkäkäsi. Aikaa ei onneksi tossa viimeisessä suistumisessa juurikaan kulunut. Ajo oli erittäin kivaa vaikka renkaissa ei pitoa hirveästi ollutkaan. Maaliin muistaakseni viidentenä locosteista. Ruutuun 10 sunnuntaiksi.

Sunnuntaina sitten vedin ihan koko Warm Upin radalla, älyttömän kivaa, locost on kyllä ihan sairaan hauska. Säikähdin jo lopussa että olen missannut ruutulipun kun radalla ei ollut ketään muita. Unohdin käydä sovitulla varikkokäynnilläkin kun oli niin hauskaa. Harjoittelin sunnuntain kisaa varten ratavarikolla ja lämppärikierroksella vapaalle laittamista ja lähtöä. Auto ei mennyt vapaalle vaan jäi taas jotenkin jumiin 2 vaihteelle. Sammutin auton ja nytkäytin vaihdetta vasten kepin vapaalle, onnistui!! Olin sitten omassa ruudussa pulssi varmaan 200, jännitti ihan pirusti että miten lähtö onnistuu. Lähtö onnistui hyvin, auto pomppasi muiden mukana kohti ensimmäistä mutkaa. Mutkassa kiskaisin 3 sisään ja siinä se. Vaihteensiirron unibal hajosi taas. Mulla oli siis vain 3 vaihde. Pääsuoran vedin rajoitinta vasten ja autoa meni ohi molemmilta puolilta. Suolenkillä ja ylämäessä sain taas ohittaneita autoja kiinni. Pääsuoralle kääntyvässä mutkassa meni vähän leveäksi, ei mitään dramaattista, tai niin luulin. Oikeesti tommosessa tilanteessahan kaasulla vedättäminen saa perän ihan nätisti mukaan, no nyt ei ollut millä vedättää kun se ainoa vaihde oli jo vauhtinsa tapissa. Perä lähti alta vasemmalle ja oikaisun jälkeen vahvasti oikealle. Ajattelin että ei siinä mitään, vedettän suora luikerrellen, kyllä se heittely kohta loppuu. Tähtäimeen osui valitettavasti sillan alla oleva lippupiste ja sen toimihenkilöt. Päätin ottaa perän jarrulla kiinni ja se auttoikin, eli vauhti ja heitteleminen hiipui. Valitettavasti Subarumies oli väistänyt juuri tonne oikeaan laitaan ja ajoi perääni. Mun auto pomppasi oikein kunnolla ja ajattelinkin sen lyhentyneen vähintään kontin verran. Tarkempi tarkastelu paljasti, että Subaru oli ajanut auton alle ja vaurio listalla nopean tsekkaamisen jälkeen lokari, kontin pintapelti, 4linkin kiinnikkeen repeäminen ja kolhu vanteessa. Lähinnä kosmeettista siis, yhden illan juttu. Uusi kykinkahva toimi hienosti. Uusittavien juttujen listalla on ehdottomasti uusi vaihdevivusto, alkaa ottamaan päähän toi vaihteiden arpominen. Myös vaihtovalo tai kierroslukumittari vois olla ihan kiva. Samoin vaidenäyttö helpottaisi asioita.
Mutta tiivistettynä, oli taas ihan järjettömän kivaa, vaikka muistin että Locostilla ajaminen on hauskaa, en taaskaan muistanut että miten hauskaa se on.

Mun Locost kisat on valitettavasti ajettu tältä kaudelta. Työ ja muut kisatouhut varaa tulevien kisojen ajan. Tavalla tai toisella yritän saada Bogeylocostinkin noihin tuleviin kisoihin radalle.

Onnea kaikille palkinnon pokanneille ja tietenkin myös kaikille jotka on päässyt nauttimaan Locostilla kisaamisesta.

Tsemppiä myös uusia autoja rakentaville, voin luvata että tulee olemaan ehdottomasti kulutetun vaivan ja rahan arvoista.

Kiitos tästä kaudesta kaikille kilpa, varikko ym tovereille, on ollut erittäin miellyttävää kilpailla/touhuta kanssanne, ensi vuoteen (720 puikoissa) ;-)

-Mika

Johan Svahn (www.johansvahn.com) onnistui saamaan kolarin kameralle. Kiitokset kuvista.

Ei kommentteja: