21.9.2006

Mistä kaikki sai alkunsa

Oltiin jo aiemmin ajateltu locostia, mutta päätös alkaa tekemään autoja tuli vähän kuin yllättäen. Halu siirtyä kustannustehokkaampaan luokkaan kyti mielessä, ja Porschen totaalinen alustamuutos talvelta 2005/2006 sai uuden auton tekemisen tuntumaan yhtä järkevältä.

Lopullinen päätös tehtiin vähän niinkuin hetken mielijohteesta Alastaron testien aikana. Minä pääsin Markku Vehviläisen kyytiin, ja päivän päätteeksi Mika pääsi ajamaan Markun autolla. Mika vaan kysyi minulta jotain tyyliin: "Pitäisköhän meidän rakentaa ensvuodeksi locost?" johon minä vastasin "joo". Muistaakseni muuta keskustelua päätöksen tiimoilta ei käyty.

Lainaus Porsche blogista: Mikan tunnelmia locostkokeilun jälkeen: "Illan lopuksi pääsin Vehviläisen Locostin kyytiin ja tulipahan itsekin testattua. Jo toisessa mutkassa oli selvää että nyt ollaan kilpa-auton kyydissä. Locost ei tuntunut ollenkaan tämmöiseltä tyypilliseltä kompromissi kilpurilta, erittäin vaikuttava!"


Mika keskittymässä tulevaan ajamiseen. Markku laittaa matkustajan vyöt kiinni etteivät lepata vauhdissa, kukaan ei uskaltautunut kyytiin.


Mika radalla.

Moottorisuunnitelmina on laittaa Mikalle moottoripyörän kone, kun Henkka ajaisi Fordin OHC moottorilla.

Ei kommentteja: